Homepage Ką gali ir negali daryti su 2 tipo diabetu


Ką gali ir negali daryti su 2 tipo diabetu


6 Kaip gyventi sergančiajam diabetu X Gydytojas jums ką tik nustatė diabetą. Xreikalinga ši Jūs pradedate domėtis liga. X Jums reikia įvertinti, ką žinote ir ką privalote žinoti apie diabetą.sveiki.Sergu II lygio diabetu 6 metai.Nepatogumai kad negali pagauti to viduriuko,tai aukstas tai zemas dar tos juosteles kuriu nepakanka.Kilo idomiu minciu,del kontroles,kurios ,tikiu ,palengvintu musu ligos kontrole.Noreceu pasidalinti mintimis bei shemomis su medicinos tehnologais kurie neabejingi sei ligai.Bet, nesilaikant gydytojo nurodyto režimo, nesureguliavus svorio, maždaug 50% moterų po 10-15m. gali susirgti 2 tipo diabetu. Be to, joms yra didesnis pavojus susirgti išemine liga bei hipertonine liga. Todėl moterys, kurioms buvo diagnozuotas nėščiųjų diabetas, po gimdymo turi prisilaikyti dietos, reguliuoti svorį ir kraujospudį, būti fiziskai aktyvios.Su cukriniu diabetu sergantiems pacientams labiau tikėtina, kad kandidozė pasireiškia negu žmonėms su normaliu gliukozės kiekiu kraujyje. Todėl papildomai nereikia provokuoti fermentacijos produktų naudojimo. Galite padaryti įvairų ir skanų meniu 1 tipo diabetu ir be marinatų.Netgi kalkakmeniai yra nepageidaujami.II tipo cukrinis diabetas pradžioje jokių simptomų ar požymių gali ir nesukelti, nes Jei diabetui būdingų simptomų nėra, vienkartinis glikemijos tyrimas negali .Negana to, kad tai yra antro tipo diabeto ankstyvoji stadija, dabar jis jau siejamas su padidėjusia rizika silpnaprotystei išsivystyti. Taigi, jei turite antsvorio, mažai judate ir jūsų šeimoje yra sirgusių diabetu, — jums gali būti prediabetas. Ar taip yra iš tikrųjų, parodys kraujo tyrimas.Ar sergant gestaciniu diabetu būtina vartoti insuliną? Dėl gestacinio diabeto organizmas negali pagaminti pakankamai insulino, todėl ryškiai padidėja cukraus kiekis kraujyje, o tai gali pakenkti vaisiui.20 lapkr. 2017 I tipo diabeto atsiradimui, deja, mes negalime daryti įtakos. Tačiau būtent II tipo diabetu gali susirgti nesurūpinantys savo sveikata ir mityba, .II tipo cukriniu diabetu dažniau suserga vyresni nei 45 metų asmenys, tačiau gali pasireikšti ir jaunesniems ar net vaikams. Pastaruoju metu įvairiose šalyse stebimos didesnio vaikų II tipo cukrinio diabeto palitimo tendencijos lyginant su I tipo cukriniu diabetu.



Kiek neturėtumėte valgyti prieš dovanodami kraują cukrui



Pacientai, sergantiems 2 tipo cukriniu diabetu, sukuria savo insuliną, tačiau dažnai jie yra netinkami arba netinkami, ypač iš karto po nuryti. 2 tipo cukrinio diabeto mityba turėtų užtikrinti stabilų gliukozės kiekį kraujyje palaikyti kuo arčiau normos.Diabeto kalbos kalba yra sutrikusi žodžiai: kraujas, pasninkavimas, dieta, testavimas, sukčiavimas, nutukimas - tai sukelia baimės, skausmo ir gėdos jausmus. Kaip asmuo, gyvenantis su 2 tipo cukriniu diabetu 30 metų, retai galvoju apie bendrą žodyną, susijusį su diabetu, ir apie tai, kaip jis formuoja mano kasdienę ligos viziją.Mityba su 2 tipo cukriniu diabetu. Ne paslaptis, kad 2 tipo cukriniu diabetu sergančių kepimo šedevrų draudimai yra daug daugiau nei su insulino priklausoma ligos forma. Pastarasis gali reguliuoti gliukozės kiekį injekcijomis, o iš pirmojo - rūpestingai stebėti jo mitybą.Tai nereiškia, kad jų meniu dominuoja skoningai ir švieži.Vadinasi, pacientams, sergantiems 2 tipo cukriniu diabetu, prioritetų viršūnėje turėtų būti susitaikymas su savo emocijomis ir tai yra gyvybiškai svarbu. Pirmiausia reikia nustatyti, kiek sunki Jūsų cukrinio diabeto forma ir pasitarti su savo gydytoju, ką jis rekomenduotų esamu atveju.Staigus svorio kritimas gali būti susijęs su II tipo diabetu. Paprastai esame įpratę manyti, jog cukriniu diabetu sergantys žmonės yra linkę pilnėti. Tačiau, pasak A. Unikausko, tai ne visai tiesa. Yra skirtumas, kurio tipo diabetu asmuo serga: I tipo diabetu sergantys žmonės yra liesi, o su II tipo cukriniu diabetu yra sudėtingiau. Reklama „Nereikia painioti priežasties.13 lapkr. 2018 Įrodyta, kad 2 tipo diabeto galima išvengti ar atitolinti jo pradžią gali būti, sergant cukriniu diabetu, kada gresia kojų opos ir ką daryti, kad jos .Kokias uogas galima valgyti su 2 tipo cukriniu diabetu: nauda ir galimas uogų daromas poveikis, kai yra "saldus" liga, kurios uogas rekomenduojamos pacientams, jų pasirinkimas glikemijos ir insulino indeksui.2 tipo cukriniu diabetu pablogėja minkštųjų audinių jautrumas insulinui. Jis gali būti pakankamas kiekis organizme, tačiau gliukozės ji "nemato", kad veda prie cukraus kaupimosi kraujyje.Jame kalbėsime tik apie II tipo diabetą, kuris dažniausiai siejamas su viršsvoriu ar nutukimu. II tipo diabetą svarbu atskirti nuo I tipo, kuris yra autoimuninė liga ir dažniausiai pasireiškia jau paauglystėje. II tipo diabetas daug dažnesnis ir sudaro maždaug 90 % visų diabeto atvejų. Tad pabandykime išsiaiškinti, kaip išsivysto ši sunki.

Some more links:
-> Kokie vaisiai gali būti valgomi
Ką gali užgerti su 2 tipo cukriniu diabetu. Diagnostika. Cukrinis diabetas (DM) yra būdingas padidėjęs gliukozės organizme ir jis šokinėja po valgio. Stabilizuotas cukraus fizinių pratimų, insulino terapijos saharoponizhayuschimi vaistai ir vaistai, sustiprinančios insulino suvokimą - hormonas, atsakingas už transportavimo gliukozės į ląsteles. Didžiausia nauda diabetu, ypač.Sergate cukriniu diabetu? Galvos skausmą kelia mintis ką galima valgyti, o ko geriau nedėti į burną? Suprantame jus, todėl šiame straipsnyje pasistengsime supažindinti su pagrindinėmis mitybos taisyklėmis ir pateiksime jums naudingos informacijos apie tai, ką galima valgyti sergant cukriniu diabetu ir kaip dietos pagalba palaikyti.Ar galima valgyti 1 ir 2 tipo cukriniu diabetu? Medus yra prieštaringas produktas, nes specialistai negali vienareikšmiškai atsakyti į klausimą: ar jo naudojimas yra leidžiamas diabetu? Kai kurie mokslininkai nesutinka, kad dietos diabetuose gali būti įtraukti bičių produktai, kuriuose yra ne tik fruktozė, bet ir gliukozė ir sacharozė.Ir tai – tik viršūnėlė to, ką jau žinome apie mitybos be gliuteno neigiamas puses: daug brangesnė, mažiau ląstelienos ir tokių maistingųjų medžiagų bei mikroelementų, tokių, kaip vitaminas B12, folio rūgšties druskos, cinkas, magnis, selenas ir kalcis. Toks tad „sveikas“ pasirinkimas.Pernelyg didelis cukraus kiekis kraujyje, moksliškai vadinamas hiperglikemija, pasireiškia tada, kai gliukozės kiekis nesenai tautis yra didesnis nei 100 mg / dL, ta pati situacija, kad jei ji yra nuolatinė, gali turėti neigiamų pasekmių organų veikimui, todėl ją reikia tinkamai elgtis su mityba, fiziniai pratimai ir gydytojai skirti.Norėdami praleisti laiką 2 tipo cukriniu diabetu su įvairiais vaisių desertais, su riešutais, juodais šokoladais arba džiovintomis vaisiais. Tai bus naudinga ir skanu. Jei truputį pjaustote kasdienę mitybą, pavyzdžiui, pakeiskite duoną ar košę daržovėmis, galite iškirpti vietą tiramisu ar ledui.Diabetas yra rimta liga, kurią reikia gydyti specialistų pagalba. Tačiau kava gali būti vienas iš būdų išvengti 2 tipo diabeto. „Kai kurie tyrimai parodė, kad kavos gėrėjai – ypač tie, kurie geria daug kavos – turi mažesnę riziką susirgti diabetu nei kiti žmonės“, – rašo WebMD.DELFI - Sveiki, norėčiau patarimo, nes nežinau, ką daryti. Man diagnozavo 2 tipo diabetą, bet gydytoja taip ir nepaaiškino, kaip reikia elgtis. Sakė tik, kad reikės laikytis dietos ir numesti svorio.Yra daug rizikos veiksnių susirgti diabetu 2 laipsnių. Keletas veiksnių yra susiję su genetine polinkį į šios ligos, todėl negali turėti įtakos juos, bet kitas yra vis dar įmanoma, kad būtų išvengta, ir užkirsti kelią diabeto 2 laipsnių vystymąsi.
-> Diabetinio centro esmė
Kad susitaikytume su liga, išmoktume su ja būti, atrastume, kad mūsų vaikas gali būti pakankamai savarankiškas ir daryti daug dalykų, reikia LAIKO. Per laiką atrandama, kad žodį „liga“ sudaro du skiemenys – li-ga. Apkeitus juos vietomis nuskamba žodis „gali“. Sergantis vaikas GALI, tiesiog svarbu padėti jam atrasti galimybes.Laba diena, nuo 2007 m.vidurio turiu II tipo CD ir labai dideli insulino kieki kraujyje.Geriau Metformina,Oltara,Avandameta ir dabar Diapreli Ne vieni siu vaistu netinka,tirpsta kojos,dusina,tinsta visas kunas,auga svoris ir dar labiau diedeja tiek cukraus kiekis kraujyje,tiek insulino kiekis kraujyje.Nustojus gerti tabletes visi simptomai.Dietos lentelė 9 skiriama 2 tipo diabetui, rečiau - pirmoji. Šios dietos užduotis - subalansuoti žmogaus vartojamų medžiagų kiekį ir stabilizuoti insulino gamybą. Be antrojo tipo diabeto, tokia mityba gali būti skiriama daugybėje kitų ligų, nesusijusių su insulino stabilizavimu. Savybės dietos lentelėje 9 2 tipo cukriniu diabetu.Kaip rezultatas, 2 tipo diabetu sergantiems pacientams linkę būti antsvorio ir nutukę dėl didelių insulino lygį. Jų kūnai negali nukreipti gliukozės į raumenų ląsteles, ir galų gale konvertuoti gliukozės į riebalų ir cholesterolio vietoj. Ar Diabetikams valgyti medų? Medus geras diabetikams.Sergantiesiems cukriniu diabetu susigyvenus su liga bei prižiūrint sveikatą, glikemija sumažėja, o tai savo ruožtu padeda išvengti cukrinio diabeto komplikacijų. Mitybos principai – tie patys, kaip ir sveikųjų Sergant 2 tipo diabetu mityba ir gyvenimo būdas yra labai svarbūs.Vyras nori, bet negali, nes jo vyriškasis pasididžiavimas nebefunkcionuoja taip, kaip seniau. Tad ką gi daryti, kad ne tik lovoje, bet ir gyvenime jūsų santykių neištiktų krizė? Yra žinoma, kad beveik pusė vyrų nuo 40 iki 70 metų patiria erekcijos sutrikimus. Dėl to ima kentėti ne tik vyro seksualinis, intymus gyvenimas, bet ir dvasinė jų būklė. Vyrai ima sielotis. pradeda.Nekoduojanti DNR gali tureti itakos 2 tipo diabeto rizikai. Kada mineta kaip "siuksliu" DNR, nes joje nera genu, koduojanciu baltymus, mokslininkai pradeda atrasti nekoduojancia DNR, taciau gali daryti itaka DNR kodavimui, pavyzdziui, ijungti ir isjungti genus.Kai kuriems diabetu sergantiems žmonėms gali prireikti ką nors, kas jas palaiko, o kitiems gali prireikti globėjo atlikti daugumą jų užduočių, pavyzdžiui, stebėti vaistus. Tifana Hesteras iš Kolorado rūpinosi savo 90 metų senelė, kuri turėjo 2 tipo cukrinį diabetą. Jos darbas kaip globėjas susijęs su vaiko apsilankymu su močiute, mokymuisi naudotis įvairiais skaitikliais.Paklaustas, kokios rūšies uogos galite valgyti su 1 ir 2 tipo diabetu, galite atsakyti taip: beveik bet kuri, bet ribotame skaičiuje. Pavyzdžiui, uogų, glikemijos indeksą, kuris svyruoja 20-50 (geriau iki 40), patartina naudoti ne daugiau nei 200 gramų per dieną.
-> Cukraus kiekio kraujyje tyrimo rezultatai yra normalūs.
2 tipo diabetu dažniausiai serga vyresni nei 40 m. ir nutukę žmonės. Šie pacientai ligos pradžioje gali būti gydomi dieta ir geriamaisiais vaistais. Nepavykus koreguoti glikemijos ar išsivysčius komplikacijoms, pradedamas vartoti insulinas. Dėl mažėjančio judrumo ir didėjančio nutukimo sergančiųjų šio tipo cukriniu diabetu skaičius pasaulyje sparčiai didėja. Taisyklinga.– Pirmo tipo cukrinis diabetas dažniausiai nustatomas anksti, kadangi jo pradžia audringesnė, simptomai ryškesni ir jis nediagnozuotas negali likti. Nėra žinomas tikslus laikas nuo antro tipo cukrinio diabeto pradžios iki diagnozės nustatymo. Tai gali trukti keletą metų. Jei žmogus reguliariai lankosi pas šeimos gydytoją, rūpinasi savo sveikata, laiku atliekami reikiami tyrimai.Ar galima 2 tipo diabetu valgyti rauginti kopūstai? Riebokšlis su diabetu – naudingas produktas, vaistinės savybės pasireiškia diabetu ir kitomis diagnozėmis. Tinkamai paruošiant, maistas turi malonų skonį ir daug naudingų savybių. Daugelis ekspertų sako, kad cukrinių runkelių kopūstai gali sustiprinti imunitetą, o diabetas – kenčia imuninę sistemą. Kopūstai.DELFI - Sveiki, norėčiau patarimo, nes nežinau, ką daryti. Man diagnozavo 2 tipo diabetą, bet gydytoja taip ir nepaaiškino, kaip reikia elgtis. Sakė tik, kad reikės laikytis dietos ir numesti svorio. Tai ar dabar man jau viskas? G. Gal galėtumėte plačiau parašyti, kokia turi būti mityba, kai sergi 2 tipo diabetu. Ką galima valgyti.Kokia duona galiu valgyti su 2 tipo cukriniu diabetu? Daugelis pacientų kyla klausimas, kokia duona galiu valgyti su diabetu? Šis produktas yra pagrindinis mitybos elementas, jis negali būti vartojamas, laikantis daugelio dietų Duona yra angliavandenių, skaidulų ir augalinių baltymų, reikalingų visų vidaus organų veikimui. Svarbi normalios cukraus palaikymo sąlyga yra dietos.Kaip praktiškai atskirti 1 ir 2 tipo diabetą? Paprastai amžius, ligos anamnezė ir klinikinis ištyrimas padeda nesunkiai diagnozuoti ligą. Tačiau 1 tipo diabetas gali išsivystyti bet kurio amžiaus pacientams ir svarbu diagnozuojant to nepamiršti. Visada reikėtų pagalvoti apie 1 tipo diabetą, jeigu paciento ligos eiga staigi ir jei ryškus savaiminis svorio netekimas. Kitas.Paklaustas, kokios rūšies uogos galite valgyti su 1 ir 2 tipo diabetu, galite atsakyti taip: beveik bet kuri, bet ribotame skaičiuje. Pavyzdžiui, uogų, glikemijos indeksą, kuris svyruoja 20-50 (geriau iki 40), patartina naudoti ne daugiau nei 200 gramų per dieną.Aš esu ištvermės sportininkė. Aš gyvenu su 1 tipo cukriniu diabetu 30 metų. Aš išgyvenau du krūties vėžius. Aš įkūriau „Raudonąją Rider“ pripažinimo programą, kuri skirta dviratininkams, sergantiems cukriniu diabetu, kurie važiuoja į Amerikos diabeto asociacijos rengiamus važiavimus "Tour de Cure“.Savo straipsnyje BBC Michaelas Mosley‘is prisipažįsta, jog jo organizmas itin jautriai reaguoja į miego sutrikimus – jeigu naktį nepavyksta išmiegoti bent septynių valandų, jis jaučiasi.
-> Receptas kraujo cukraus liaudies gynimo mažinimui
Renginio metu bus galimybė išgirsti, ar diabetas paveldimas, kaip atpažinti, kuomet cukraus kiekis kraujyje yra per mažas, ką daryti, jeigu gyvenimas su liga atsibodo, kokie akių pažeidimai gali būti, sergant cukriniu diabetu, kada gresia kojų opos ir ką daryti, kad jos neatsirastų. Taip pat bus mokoma, kaip sveikai pasigaminti priešpiečius, o vienas iš pacientų pasidalins.Staigus ir drastiškas mitybos įpročių pakeitimas organizmui gali sukelti šoką, todėl rezultatas bus trumpalaikis ir gali sukelti prastą savijautą. Sergantieji diabetu turi suprasti, kad mityba šiuo atveju yra ne trumpalaikė dieta, o gyvenimo būdas. Vis dėlto daugelis žmonių šį aspektą ignoruoja ir pradeda laikytis gana griežtų dietų neįsigilinę į savo ir kūno santykį.Vadinasi, pacientams, sergantiems 2 tipo cukriniu diabetu, prioritetų viršūnėje turėtų būti susitaikymas su savo emocijomis ir tai yra gyvybiškai svarbu. Pirmiausia reikia nustatyti, kiek sunki Jūsų cukrinio diabeto forma ir pasitarti su savo gydytoju, ką jis rekomenduotų esamu atveju.Lietuvoje, kaip ir visame pasaulyje, 2 tipo cukriniu diabetu serga daug žmonių. Nemažai jų kurį laiką to nežino ir į gydytojus kreipiasi tik tada, kai, atsiradus komplikacijoms, smarkiai pablogėja savijauta, sumažėja darbingumas. Tačiau reikia žinoti, kad egzistuoja vadinamasis prediabetas - tam tikrų būklių, kurios gali lemti cukrinio diabeto klinikinių simptomų.Ji gali užkirsti kelią kepenų cirozei ir širdies ligoms, tačiau, kaip minėta, rizika padidėja asmenims, sergantiems diabetu. Galbūt saikingas kavos gėrimas ir yra raktas, o vartodami kavą su kofeinu arba mažiau kaip 8 puodelius per dieną, galite išvengti bet kokio pavojaus. Taip pat pasidomėkite, kaip galite pakeisti saldiklius ir grietinėlę sveikais priedais.15 lapkr. 2016 Antro tipo diabetas susijęs su genetika, gyvenimo būdu. Diabetas kol kas nėra išgydomas, tačiau yra išeitis – jis gali būti kontroliuojamas. Ne visi žmonės tikrinasi cukraus kiekį kraujyje, kai kurie bijo tai daryti, sako – prisišauksi ligą. daug naujų preparatų, tačiau kol kas jie pacientui negali būti taikomi .Pažįstamų dukra (2 metukų) susirgo, tad labai bijome dėl savo mažylės. Diabetas skirstomas į du tipus: pirmo tipo diabetas – dažniausiai Padidėja troškulys, vaikas gali gerti ir gerti, nors nėra nei sušilęs, nei sūriai pavalgęs. Tikslaus recepto, ką reikia daryti, kad vaikutis nesusirgtų diabetu, niekas negali pasakyti.Vasarą mama išvyko su vaiku į Palangą ir jį maitino vien tik vynuogėmis ir gerti davė vynuogių sulčių. Per dieną išgerdavo po 3 litrus vynuogių sulčių per dieną. Po tokios vasaros rudenį vaikas susirgo cukriniu diabetu. Tačiau galime teigti, jog ir vaiko kasa buvo nepilnavertė, tačiau ligą iššaukė mama, duodama tiek daug cukraus turinčių vynuogių ir sulčių.II tipo cukriniu diabetu daugiausia serga nutukę, vyresni kaip 40 m. žmonės. Diabetas gali atsirasti dėl kai kurių vaistų (pvz., gliukokortikoidų) vartojimo. cukrinio diabeto atsiranda absoliutus ar santykinis insulino trūkumas, ląstelės negali .
-> Ar galima gauti 2 tipo cukrinio diabeto datas
Renginio metu bus galimybė išgirsti, ar diabetas paveldimas, kaip atpažinti, kuomet cukraus kiekis kraujyje yra per mažas, ką daryti, jeigu gyvenimas su liga atsibodo, kokie akių pažeidimai gali būti, sergant cukriniu diabetu, kada gresia kojų opos ir ką daryti, kad jos neatsirastų, taip pat kaip sveikai pasigaminti priešpiečius, o vienas iš pacientų pasidalins savo sėkmės.Ką daryti, jei mano kojos skauda pėdos srityje iš viršaus? Skausmas pėdos viršutinėje dalyje - daug rimtesnė problema nei gali atrodyti. Piga pati yra labai sudėtingas raiščių, kaulų ir raumenų mechanizmas. Visa ši audinių įvairovė yra surinkta taip, kad žmogus galėtų saugiai laikyti savo kūno svorį mažame atraminiame plote. Be to, pėdos dalis yra labai tiesi.Pasitelkus tinkamą mitybą galima ne tik suvaldyti, bet ir išgydyti cukrinį diabetą, LRT TELEVIZIJOS laidoje sako Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Alvydas Unikauskas. Kaip teigia jis, sergant diabetu vertėtų iš mitybos išmesto tokius produktus kaip cukrus, grūdai ar karvės pienas.Sergant I tipo diabetu tenka atsižvelgti į angliavandenių kiekius. Daržovėse jų yra mažiau, todėl jos yra rekomenduojamos, o vaisiai dažniausiai ribojami. Vis dėlto svarbu ir vaisių kiekis. Kalorijų prasme, tai greitai pasisavinamas maistas, todėl greitai gali padidinti gliukozės kiekį kraujyje. Vaisius patariama vartoti geriau kaip užkandžius. Vaisiai kaip maisto produktas.Kova su tokia liga kaip antrojo tipo diabetas reiškia, kad nuolat žinote, ką valgote, ką darai ir kaip gyvenate. Ir prisitaikant prie gyvenimo diabetu, dedama pastangų. Tačiau netgi tada, kai esate sureguliavęs, gali atsirasti kartų, kai kasdienio susirgimo stresas tik jums atsiranda.Yra dviejų tipų diabetas - 1 tipo ir 2 tipo 1 tipo cukriniu diabetu, organizmas negamina insulino. Kita vertus, žmonės, kurie yra diagnozuota, sergantiems 2 tipo cukriniu diabetu arba negamina pakankamai insulino arba jų ląstelės nenaudokite tinkamai. Kaip rezultatas, 2 tipo diabetu sergantiems pacientams linkę būti antsvorio ir nutukę dėl didelių insulino lygį. Jų kūnai negali.Šio tipo diabetu sergančio ligonio imuninė sistema pradeda kovoti prieš kasos insuliną gaminančias ląsteles ir jas naikina. Tai autoimuninis cukrinis diabetas. Mažėjant insulino kiekiui kraujyje, gliukozė negali patekti iš kraujo į audinių ląsteles, todėl jos koncentracija kraujyje didėja.Mano vyras ja serga. Ši liga reikalauja daug priežiūros ir ištvermės, nes ne visada gali daryti, tai ką nori, pvz. pervargti, pernelyg daug išgerti alkoholio, nesveikai maitintis.Deja, negali. Netinkamai gydant tiek 1 tipo, tiek 2 tipo cukrinį diabetą, gali kilti diabeto komplikacijų (akių, inkstų, Angliavandeniai būtini, tik sveiko žmogaus organizmas energija juos paverčia pats, diabetikui tai padaryti padeda vaistai.




Ką gali ir negali daryti su 2 tipo diabetu:

Rating: 765 / 449

Overall: 376 Rates